(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Houbová omáčka
Potřebné ingredience
Hovězí maso, houby (sušené nebo mražené nebo čerstvé), cibule, olej (sádlo), sůl, pepř, klechtánek (voda+hladká mouka)
Postup přípravy
Na oleji nebo sádle osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, necháme aby trochu chytla barvu. Na cibulku pohodíme maso, buď na plátky nebo nakrájené na kostky, osolíme, opepříme a osmažíme.
Až bude maso z obou stran osmažené, pustí si šťávu, která se postupně trochu odvaří.
Až bude maso osmažené, šťáva skoro vydušená, zalijeme vroucí vodou a přihodíme houby.
Vody nedáváme moc, jen tak, aby bylo maso zakryté vodou a necháme přikryté vařit.
Občas zkontrolujeme a eventuelně dolijeme vařící vodou.
Až je maso měkké zahustíme klechtánkem, osolíme, opepříme dle chuti, necháme ještě chvilku povařit a je hotovo!
Až bude maso z obou stran osmažené, pustí si šťávu, která se postupně trochu odvaří.
Až bude maso osmažené, šťáva skoro vydušená, zalijeme vroucí vodou a přihodíme houby.
Vody nedáváme moc, jen tak, aby bylo maso zakryté vodou a necháme přikryté vařit.
Občas zkontrolujeme a eventuelně dolijeme vařící vodou.
Až je maso měkké zahustíme klechtánkem, osolíme, opepříme dle chuti, necháme ještě chvilku povařit a je hotovo!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Silvie.K
(upraveno)
12. 12. 2008, 9:52
To je nápad. Nevim co k obědu, tak jdu pro houby do mrazáku. To bude manžel koukat .